Pomfret School Event Center - Pomfret, Connecticut

This post and beam structure creates a state-of-the-art meeting space for parents, students and visitors in an energy-efficient building overlooking the athletic playing fields at Pomfret School.

The post and beam structure, reclaimed wood floors and massive stone fireplace all combine to create a warm, inviting lodge like atmosphere.

The Center integrates the newest technologies for meetings and instruction, such as interactive teleconferencing and video and electronic display kiosks, and also incorporates numerous energy conserving features such as geothermal heating and cooling, low flow plumbing fixtures and energy efficient structural insulated panels.

NED was awarded the 2010 AIA Connecticut People’s Choice Award for “the building in which people would most like to study”. It also received the 2009 Best Fireplace Award from Masonry Construction.

Concept Design: NED Inc. Architect KNA LLC.